زندگی نامه استاد حسن خازنی

حسن خازنی در فروردین ماه سال ۱۳۲۶ در اراک متولد شد. داشتن پدری اهل ذوق و هنر او را به وادی خوشنویسی و هنرعلاقمند ساخت که پیش از این در خاندان به صورت موروثی دست به دست گشته بود. پدر بزرگ او که میرزایی می‌کرد از معدود باسوادان زمان خود بود. 

پس از مهاجرت به شهر قم، در سن۱۳ سالگی کارگاه تابلو نویسی دایر کرد. در سال ۱۳۴۵ با انتقال زندگی به تهران به‌عنوان خوشنویس در مرکز آمار ایران استخدام شد. از این تاریخ به مدت بیست سال با عنوان خوشنویس، خوشنویسی نقشه‌های جغرافیایی و نقاط شهری و روستایی را انجام می‌داد. سال ۱۳۴۶ افتخار آشنایی و شاگردی استادان مرحوم سید حسین و سید حسن میرخانی را پیدا کرد و در کلاسهای آزاد خوشنویسی وابسته به وزارت فرهنگ و هنر آن زمان شرکت کرد.

حسن خازنی در سال ۱۳۵۵ در رشته تاریخ  و ادبیات دانشگاه تهران (مقطع لیسانس) فارغ التحصیل شد. وی همزمان با کنکاش در هنر خوشنویسی، به فراگیری ردیف‌ آوازی موسیقی ایرانی، نزد استادانی چون اسماعیل مهرتاش، محمدرضا شجریان، رضوی سروستانی، کریم صالح عظیمی و نصرالله ناصح پور پرداخت.
 وی در اوایل دهه هفتاد هنرکده خازنی را بنیان‌گذاری کرد و پس از آن برای گسترش فعالیت‌ها همراه با همسرش آموزشگاه هنرهای تجسمی آفرینش را تاسیس کردند. 

پس از بازنشستگی از مرکز آمار ضمن تمرین و تدریس هنر خوشنویسی، به تحقیق و تحلیل آثار بزرگان مکاتب قدیم و معاصر پرداخت. آثار او در نمایشگاههای متعددی به نمایش درآمده است.  در سال ۱۳۹۷ نخستین مجموعه آثار خوشنویسی حسن خازنی با عنوان «پس از چندین شکیبایی» منتشر شد و مجموعه دوم آثار در دست انتشار است. حسن خازنی همچنین گاهی اشعاری با مفاهیم میهنی می‌سراید.

شعر خلیج فارس

 

خلیج فارس نامی جاودان است

به عزم و همت مردان ایران

خروش آب های نیلگونش

روان‌بخش و توان‌افزای ماشد

خداوندا نگهدار از زوالش

بسا گنجینه‌های سر به‌مهری

ز مهر ایزد منان چه گویم؟

چو نیکو بنگری درجای‌جایش

استاد حسن خازنی

 

 

گذر‌گاه هزاران کاروان است

ز دست دیو دد  اندر امان است

رگ خون در تن ایرانیان است

نگهبانی بر آن چون حفظ جان است

که ما را آرزوی هر زمان است

که در اعماق این دریا نهان است

که بر ایرانیان لطفش تمام است

نشان از شوکت و فر کیان است